Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Žijeme v době kapitalismu, kde funguje svobodné podnikání a výběr pracovních míst. Vědí i další, co je to kapitalismus? Pro přesnost definice z online slovníku cizích slov: "Kapitalismus je společenský a ekonomický systém založený na mximálním využití zdrojů, soukromém vlastnictví a volném trhu."* Není to nejlepší definice, ale pro pořádek postačí.

Jak to maximální využítí zdrojů se rýmuje s masovou nezaměstností mladých lidí, a to v celosvětovém měřítku?

0 0
možnosti
DD

Milá, naivní, mladičká dívenko! Vždyť Vy ani nevíte, co všechno jste tady spatlala dohromady, opravdu jako když pejsek a kočička dort pekli. V jedné větě jsou pro Vás hrdinové bývalí komunisti z rodiny, v druhé ... Ále, s Vámi to snad ani nemá cenu. Článeček lehce hloupý, až těžce naivní. A těch pouček co z Vás vypadlo! Až si budete na sebe vydělávat (anebo teď platit školné natvrdo), tak se pokuste něco napsat. Prozatím si zajděte se spolužačkama někam do nákupního centra - raději.Rv

1 0
možnosti

Založit novou stranu není tak jednoduché!

Ale já si zvolím nějakou menší neparlamentní stranu. Je jich dost!

:-)

2 0
možnosti
MK

Na komunismus jsou dobré Pinochetovi kapky. Velice účinné, okamžitě po aplikaci. 

Dále jsou vynikající Francovi lentilky, případně Salazarův hojivý lektvar. To by pan Macek koukal :-)

4 2
možnosti
KS

pane,Vy byste sám potřeboval velkou dávku Gutalaxu,který večer chutná a ráno pomáhá.Možná že by Vás pak něco osvítilo a Vy byste mohl svět posuzovat nikoliv jen přes modré zlodějské brýle

0 6
možnosti
PS

Mám pocit, že jste jako ta Vaše rodina. Jedna část (městská) si začíná už trochu uvědomovat, že život asi nebude úplně jednoduchý, druhá část (vesnická) je ovlivněna tou TV a médii a nedochází jí, že celá ta protikomunistická rétorika má hlavní cíl - udržet "modrou" bandu a spol. u moci.

Nebýt strašení občánků před 3 lety při volbách, tak by tu dnes pravděpodobně vládla ČSSD (nebo taky už ne, protože je to stejně demokraticky kariérní banda, jako ti co právě skončili). Jen bychom byli ochuzeni o LIDEM, Kalouska a podobné - ale možná měli jejich ekvivalenty z opozičního spektra.

V dnešní geopolitické situaci nějaká restaurace socializmu* je naprostý nesmysl. V to věřit, nebo tím strašit, může na jedné či druhé straně jedině hlupák.

*komunismus tady nebyl, ten byl na obzoru  a podle rádia Jerevan (zeptejte se rodičů co to bylo) je obzor vzdálená čára, která se nám vzdaluje stejnou rychlostí, jakou se k ní přibližujeme

1 0
možnosti
JZ

Mila blogerko, dovoluji si Vas upozornit, ze Cechy svoji vlastni vladu jeste nemaji, ze vlada v Praze sidlici, je vladou pro cele uzemi Ceske republiky.

0 0
možnosti
Foto

volba komunismu, je pro Vás, slečno, velmi důležitá. Tvoří totiž hráz proti tomu, aby Vám každý den někdo neviditelný - tu zaměstnavatel - tu stát - sebral důležitou část vydělaného krajíce a obratem ji prožral. Vám pak zbyde jen ohlodaná kůrka či kost. Jen se podívejte, jak je stát zadlužen a zloději stále jsou stále hladnější. Počet zlodějů přesáhl kritickou mez, systém se hroutí

0 6
možnosti
MK

Výborně. Zvote raději komunisty. Ti Vám seberou všechno a budete mít po starostech.

9 1
možnosti
Foto

Opravdu Vám nepřeji, abyste se dostala do situace, kdy nebudete mít na studium, protože si nebudete moci dovolit platit školné, abyste nezažila zdravotnictví, kde se bez tučného obolusu nevyléčíte, abyste si nezkusila, co to je, žít z podpory v nězaměstnanosti a jiné "radosti" kapitalismu.

Myslíte, že blábolím? Ani moc ne... Ona je to totiž Vaše perspektiva a realita. Za studií na vysoké škole, podporován rodiči a zbylými přeživšími komunistickými výhodami podpory státu - menza, kolej, dopravné... - to se to plká...

7 13
možnosti
JK

J13a64n 62K59á92r56n11í85k

27. 8. 2013 10:33

Kdo pracuje, vždycky bude mít na lékaře nebo učitele, tak bude systém vždycky nastaven, jinak nebudou mít doktoři koho léčit a učitelé koho učit.

Nepřál bych Vám zažít, jak moje babička vyprávěla o poslední návštěvě mého dědy ve vězení, než tam umřel. Jak se rodina nemohla vrátit domů, protože je komunisti ve vsi nechtěli. To je taky ten váš komunismus. Už kvůli těmhle rodiným zkušenostem nikdy nebudu chtít vyměnit svobodu za koryto.

10 0
možnosti
VC

V66i70t 27C86h18a53l19u34p42a

27. 8. 2013 10:07

"V té době jsem nežila, ale mám rodinu přesně rozdělenou napůl – jedni byli v komunistické straně, druzí ne, takže jejich názory se poměrně dost liší a rodiny se samozřejmě „nemusí“. Přesto ti, co byli členy strany, jsou pro mě větší hrdinové, než ti druzí." Tak tedy ta poslední věta z této citace mne tedy opravdu nadzvedla ze židle, jinak by se s Vašimi názory dalo souhlasit. Ale neopomenu dodat, že určitě zmiňovaný vysokoškolsky vzdělaný otec rodiny po revoluci a do dneška je přesvědčeným pravičákem a ne-li přímo členem některé z pravicových stran, řekněme třeba ODS. Tak takoví kariéristi pro změnu leží nejvíc v žaludku mně, udělat vše proto, abych se měl dobře, vždy za jakéhokoliv režimu, třeba i vstoupit dobrovolně do zločinecké strany. Prostě bezpáteřní kariéristi, jejich i dnes hodně, bohužel. To už je mi bližší bývalý a zároveň v současnosti komunista, který stále zaslepeně věří teoriím marxe, je aspoň v názorech konzistentní...

16 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jmenuji se Jitka a jsem studentkou vysoké školy. Doufám, že se v mých textech promítne nejen vážné zamyšlení, ale také zábava a napětí. Dále doufám, že články budou mé čtenáře bavit alespoň tak, jak psaní baví mě.